.com, .net, .org uzantılı alan adlarının transferi nasıl yapılır? Bir belge vermem gereklimi?

Transfer başvurunuz bize ulaşınca, UzakNet Ekibi öncelikle aşağıdaki şartların var olup olmadığını kontrol eder: 


Alan adınızı ilk kayıt ettiğiniz tarihten itibaren en az 15 gün geçmiş olması gerekir. Kayıt sürenizin bitiş tarihine en az 15 gün kalmış olmalıdır.
Alan Adı Sorgulamasında kayıtlı görünen "admin" mail adresinin çalışan ve kullanılabilen bir adres olması gerekmektedir. 

Başvurunuz bu şartlara uygun değilse, size bildirilecek ve ödemeniz iade edilecektir. 

Başvurunuz şartlara uygun ise UzakNet Ekibi transfer işlemlerini başlatacaktır. Transferin gerçekleşmesi için, Alan Adı Sorgulamasında görünen "admin" mail adresine yurtdışındaki ilgili firma tarafından transfer işlemini onaylayıp onaylamadığınızı soran İngilizce bir e-mail gönderilecektir. Bu e-mail deki onaylama linkine tıklayıp, onay kodu soran pencereye bu onay kodunu yazmanız gerekecektir. Onay işlemi gerçekleştikten sonra, alan adınızın kayıtlı olduğu firmanın transfer için izin vermesi gerekir. Bu izin geldikten sonra transfer işlemi tamamlanacaktır. Yaptığınız ödemeyle alan adınızın süresi 1 yıl daha uzamış olacaktır. Uzatma için ayrıca ödeme yapmanız gerekmemektedir. 

Başvurunuz transfer şartlarına uygun bulunup transfer süreci başlatıldıktan sonra UzakNet ekibinin elinde bulunmayan sebeplerden ötürü (size gönderilen onay mailine cevap vermemeniz, alan adınızın kayıtlı olduğu firmanın transfere izin vermemesi gibi) transfer için yaptığınız ödeme iade edilmeyecektir.. 
Bu cevap yeterince yardımcı oldu mu?

Ayrıca okuyun